Gezondheidsvoordelen van Chia Seeds

delen is zorgzaam!

Delen

Tweet

Delen

Chia-zaden werden populair in de jaren 1970 in de Verenigde Staten bij gebruik in het nieuwheidsitem, chia-huisdieren. We herinneren ons allemaal de Chia Pet-commercials.

Chia-huisdieren waren klei-figuren die worden gebruikt als een bloempot om chia-zaden in een plant te laten groeien. De plant leek op haar of vacht.

Snel vooruit naar 2018. Tegenwoordig worden chia-zaden beschouwd als “superfoods” en bekend om hun gezondheidsvoordelen. Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van Chia Seeds? Voordat we bespreken dat we eerst leren over wat ze zijn en de geschiedenis achter dit ongelooflijke voedsel.

Chia is een zaadje van de Hispanica-plant van Salvia die inheems is in Midden-Amerika. We krijgen ook chia-zaden uit de plant Salvia Columariae van het zuidwesten van de Verenigde Staten en Mexico. De zaden zijn hydrofiel, wat betekent dat ze water absorberen wanneer ze doorweekt en ze een mucilagineuze coating ontwikkelen. Dit geeft alles gemaakt met chia-zaden een gel textuur.

Geschiedenis van Chia Seeds

Mensen cultiveren Chia Seeds eeuwenlang. De Azteekse gebruikte chia-zaden niet alleen voor voedsel, maar het werd ook als een jaarlijkse eerbetoon gegeven door de mensen aan de heersers in 21 van de 38 Aztec-provinciale staten. Historici geloven dat chia net zo belangrijk was als maïs. De Azteken vertrouwden op het verbruik van chia-zaden om hun mensen gezond te houden.

Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van Chia Seeds?

Chia-zaden zijn hoog in eiwitten. Het eiwitgehalte in chia-zaden varieert afhankelijk van de habitats en het klimaat waarin het zaad wordt gekweekt. Chia-zaden hebben nog steeds een grotere hoeveelheid eiwitten dan enig ander graan. Chia is ook glutenvrij, waardoor individuen met coeliakie en glutenintolerantie zijn.

Studies hebben bewezen dat het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten kan helpen bij gewichtsverlies. Een studie uitgevoerd door onderzoekers in Denemarken bleek dat de inname van eiwit gelijk aan 25 procent van de totale energie kan leiden tot aanzienlijk gewichtsverlies (gerandomiseerde studie op eiwit vs koolhydraat in ad libitum vet verminderd dieet voor de behandeling van obesitas, Skov et. All). Hoge eiwitdiëten kunnen ook helpen bij het behouden van een gezond lichaamsgewicht.

Een andere studie uitgevoerd in Nederland (extra eiwitinlaatlimietengewicht herwinnen na gewichtsverlies bij mensen, lejeune, et. All), keek naar het effect van een hoog eiwitdieet versus een low-eiwitdieet op 113 overgewicht mannen en vrouwen die probeerden verlies gewicht. De studie werd uitgevoerd in de loop van 4 weken. Eén groep kreeg een dieet dat 18 procent eiwit bevatte en de andere groep kreeg een dieet met slechts 5 procent eiwit. De groep op het hoge eiwitdieet verloor meer gewicht.

Volgens Wayne Coates, PhD, de auteur van Chia: de complete gids voor de ultieme superfood, kan een halve kop chia-zaden maximaal 24 gram eiwitten bevatten. Chia bevat ook strontium, wat ons lichaam helpt eiwit assimileren en energie produceren.

Niet alleen is chia hoog in eiwit, het bevat ook een compleet eiwit. Chia-zaden bieden alle acht essentiële aminozuren die uw lichaam nodig heeft om het eiwit te gebruiken. Deze aminozuren zijn fenylalanine, valine, threonine, tryptofaan, methionine, leucine, isoleucine en lysine.

Chia-zaden bevatten grote hoeveelheden micronutriënten.

Micronutriënten of vitamines en mineralen houden uw lichaam goed gevoed en energiek.

Het eten van voedsel met hoge niveaus van vitamines en mineralen zullen ook helpen om hunkeren en overeten te voorkomen.

Calcium

Calcium helpt sterke botten en tanden en hulpmiddelen in het cellulaire proces op te bouwen.

Ijzer

Related After-School Dashboard Dining: gezondere bij-the-go maaltijden en snacks voor drukke gezinnen

IJzer helpt zuurstof uit de longen te dragen naar de weefsels van het lichaam. Als je ijzertekort hebt, zul je je moe voelen, misschien een bleke huid, kortademigheid, hoofdpijn en duizeligheid en hartkloppingen.

Potassium

Het lichaam vertrouwt zwaar op kalium om goed te functioneren. Dit mineraal helpt de bloeddruk te verlagen door de negatieve gevolgen van zout uit te voeren. Kalium helpt de nieren de hoeveelheid fluïdum die in uw lichaam is opgeslagen. Hoe meer fluïdum, hoe hoger uw bloeddruk.

Thiamine

Thiamine of vitamine B1 speelt een cruciale rol in het energiemetabolisme en in de groei, ontwikkeling en functie van cellen.

Riboflavine

Ook bekend als vitamine B2, is een essentiële component van twee grote co-enzymen, flavine mononucleotide (FMN; ook bekend als riboflavine-5′-fosfaat) en flavine adenine dinucleotide (FAD). Deze co-enzymen spelen grote rollen in energieproductie; cellular-functie, groei en ontwikkeling; en het metabolisme van vetten, drugs en steroïden.

Niacine

Niacine, ook bekend als vitamine B3, is een voorloper van de Coenzymes Nicotinamide Adenine Dinucleotide (NAD) en NAD-fosfaat (NADP), die betrokken zijn bij vele biologische redox-reacties. Deze vitamine helpt het cholesterolgehalte van het lichaam te verlagen, de bloedsuikerspiegel te stabiliseren, helpt de lichaamsproces vetten, en wordt gedacht om de hersenen tegen leeftijdsgerelateerde cognitieve achteruitgang en de ziekte van Alzheimer te beschermen. Niacine heeft ook antioxidantseigenschappen en voorkomt oxidatieve stress.

Folderen

Folaat, ook bekend als foliumzuur of vitamine B9, ondersteunt de productie van rode bloedcellen, helpt de celproductie, ondersteunt de gezondheid van de hersenen en laat uw zenuwen goed functioneren.

Fosfor

Phosphorus is een mineraal dat werkt met de B-vitamines om te helpen met de vorming van botten en tanden. Het speelt ook een belangrijke rol in hoe het lichaam koolhydraten en vetten gebruikt. Uw lichaam heeft fosfor nodig om eiwitten te maken voor de groei, het onderhoud en de reparatie van cellen en weefsels. Dit mineraal kan ook helpen met nierfunctie, spiercontracties, hartgezondheid en zenuwsignalering.

Magnesium

Dit mineraal is essentieel voor alle levende cellen. Meer dan 300 enzymen vereisen de aanwezigheid van magnesium om te functioneren. Magnesium is vereist voor energieproductie, oxidatieve fosforylatie en glycolyse. Het draagt ​​bij aan de structurele ontwikkeling van bot en is vereist voor de synthese van DNA, RNA en de antioxidant glutathion. Magnesium speelt ook een rol in het actieve transport van calcium- en kaliumionen tussen celmembranen, een proces dat belangrijk is voor zenuwimpulsgeleiding, spiercontractie en normaal hartritme.

Zink

Zink helpt je lichaam op veel verschillende manieren. Het ondersteunt de bloedsuikerspanning, metabole tarief, hulpmiddelen in wondgenezing en helpt het immuunsysteem en het zenuwstelsel goed functioneren. Zink ondersteunt ook de normale groei en ontwikkeling tijdens de zwangerschap, de kindertijd en de adolescentie. Zink is ook vereist voor het juiste gevoel van smaak en geur.

Selenium

Selenium helpt je immuunsysteem te verhogen en voorkomt oxidatieve stress en ontsteking. Dit spoorelement speelt ook een cruciale rol in reproductie, schildklierhormoonmetabolisme, DNA-synthese en het voorkomen van infecties.

Koper

Koper is een mineraal dat helpt bij het handhaven van de gezondheid van botten, bindweefsels, huid en de schildklier. Het helpt ook om uw lichaam op de juiste manier te gebruiken.

Mangenees

Mangenees is een mineraal dat je lichaam helpt om de normale bloedsuikerspiegel te behouden, beschermt je cellen tegen slechte radicale schade en ondersteunt de gezondheid van de bot. Het helpt ook je lichaam om veel belangrijke voedingsstoffen te gebruiken, waaronder, thiamine, biotine en vitamine C.

Chia Seeds bevatten fytonutriënten

Wat zijn fytonutriënten? Wayne Coats legt het het beste uit.

“Chia is beroemd om zijn fytonutriënten, plantenchemicaliën die beschermende, ziekte-voorkoming van verbindingen bevatten. De fytonutriënten in chia omvatten quercetine, kaempferol, myricetine, chlorogenezuur en caffeïnezuur. Hun rol is om de plant te beschermen tegen ziekte, verwondingen, insecten, droogte, overmatige hitte, ultraviolette stralen en vergiften of verontreinigende stoffen in de lucht of de bodem. Met andere woorden, ze maken deel uit van het immuunsysteem van de plant. en wat ze doen voor planten die ze voor ons kunnen doen.

Hoewel fytochemicaliën nog niet worden geclassificeerd als voedingsstoffen, hebben onderzoekers deze plantenchemicaliën geïdentificeerd als belangrijke voogden van een goede gezondheid. Ze helpen bij het voorkomen van ziekte en zijn aangetoond dat ze ten minste vier van de leidende oorzaken van de moderne dood in westerse landen af ​​te weren: kanker, diabetes, cardiovasculaire ziekte en hypertensie, “Wayne Coats, PhD.

Chia-zaden zijn hoog in vezels

Het eten van voedsel dat rijk is aan vezels kunnen je helpen om je voller te voelen, dus je eet minder en helpt je gewone darmbewegingen te hebben. Er zijn twee soorten vezels: oplosbaar en onoplosbaar. Beide zijn belangrijk voor een gezond dieet. Oplosbare vezels fungeren als een spons. Het absorbeert water in de darmen en vormt een glueygel die cholesterol opneemt en het uit het lichaam draagt.
Onoplosbare vezel werkt als een bezem omdat het niet oplost in water. Het voegt bulk en zachtheid toe aan de ontlasting en houdt ze bewegend het comfortabel voorkomen van constipatie. Het wordt aanbevolen om ongeveer 25-35 gram vezels per dag te consumeren.

Chia fresca

AfdrukreceptDeze oude drank is gebruikt als een uithoudingsvermogen booster door veel mensen die in Midden-Amerika, Mexico en het Amerikaanse zuidwesten wonen. Chia Fresca is een eenvoudig gezonde sportdrank. Verfrissend en vullen levert Chia Fresca een langzame, stabiele toevoer van energie. Deze drank wordt genoten door lopers op lange afstand. Je kunt ook kokosnootwater vervangen voor een snelle dosis elektrolyten.

Cursus

Keycschia fresca, chia zaden, sportdrank

Porties

Voorbereidingstijd

1 portie

15 minuten

Porties

Voorbereidingstijd

1 portie

15 minuten

Chia fresca

Afdrukrecept

Deze oude drank is gebruikt als een uithoudingsvermogen booster door veel mensen die in Midden-Amerika, Mexico en de Amerikaan wonen

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Links

www

ivonzhao

wqydesign

nepri

vyjyz

rjxhv

izqzd

uxudt

scasd

qtjnw

lvrnm

suhqw

ouxar

uiaqj

xceku

xjgjf

ilevi

hfgnc

mltlh

cwwjd

rgpnq

nnirv

iudxs

xcste

qzrdj

prnpa

gcqdq

qgsdb

mqrlb

sqoko