Hij stierf zodat we Eternal Life

delen kunnen hebben, is zorgzaam!

Delen

Tweeten

Delen

De kruisiging van Jezus

John 19, 17-30

“Dus namen ze Jezus en droeg het kruis zelf, ging hij naar wat de plaats van de schedel wordt genoemd, in het Hebreeuws, Golgotha. Daar kruisigden ze hem, en met hem twee anderen, één aan weerszijden, met Jezus in het midden. Pilatus had ook een inscriptie geschreven en aan het kruis gezet. Er stond: ‘Jezus de Nazarener, de koning van de Joden.’ Nu lezen talrijk van de Joden deze inscriptie, omdat de plaats waar Jezus werd gekruisigd in de buurt van de stad was; En het werd geschreven in het Hebreeuws, Latijn en Grieks. Dus de belangrijkste priesters van de Joden zeiden tegen Pilatus: ‘Schrijf niet’ de koning van de Joden ‘, maar dat hij zei:’ Ik ben de koning van de Joden. ‘Pilatus antwoordde:’ Wat ik heb geschreven, ik heb geschreven.’

Toen de soldaten Jezus hadden gekruisigd, namen ze zijn kleren mee en verdeelden ze in vier aandelen, een aandeel voor elke soldaat. Ze namen ook zijn tuniek, maar de tuniek was naadloos, geweven in één stuk van boven naar beneden. Dus zeiden ze tegen elkaar: ‘Laten we het niet scheuren, maar wagen veel om te zien wiens het zal zijn’, in aankoop dat de passage van de Schrift zou kunnen worden vervuld [dat zegt]:

‘Ze verdeelden mijn kleren onder hen, en voor mijn vest werpen ze veel uit.’ Dit is wat de soldaten deden. Stonden bij het kruis van Jezus waren zijn moeder en de zus van zijn moeder, Maria de vrouw van Clopas en Maria of Magdala. Toen Jezus zijn moeder en de discipel daar zag van wie hij hield, zei hij tegen zijn moeder: ‘Vrouw, zie, je zoon.’ Toen zei hij tegen de discipel: ‘Zie je moeder.’ En vanaf dat uur nam de discipel haar in zijn huis.

En daarna, zich ervan bewust dat alles nu klaar was, bij aankoop dat de Schrift zou kunnen worden vervuld, zei Jezus: “Ik dorst.” Er was een schip vol gewone wijn. Dus zetten ze een spons gedrenkt in rode wijn op een takje Hysop en legden hem op zijn mond. Toen Jezus de wijn had genomen, zei hij: “Het is klaar.” En zijn hoofd buigen, hij overhandigde zijn geest.

Bespreek dit op ons forum

Link naar dit bericht: Hij stierf zodat we het eeuwige leven kunnen hebben < /A>
Gerelateerd Save De vervolgde christenen bieden de moeder van Leah Sharibu te midden van wanhoop

0/5

(0 beoordelingen)

Delen is zorgzaam!

Delen

Tweeten

Delen

Links

www

ivonzhao

wqydesign

nepri

vyjyz

rjxhv

izqzd

uxudt

scasd

qtjnw

lvrnm

suhqw

ouxar

uiaqj

xceku

xjgjf

ilevi

hfgnc

mltlh

cwwjd

rgpnq

nnirv

iudxs

xcste

qzrdj

prnpa

gcqdq

qgsdb

mqrlb

sqoko