Tough Love: hier is je lichaamsbeeld huiswerk

Toen ik Dr. Jessica Michaelson ontmoette, kreeg ik het gevoel dat ze hier zou passen. Ze is een psycholoog die gespecialiseerd is in welzijn van moeders. Ze had me niet op ‘hallo’, omdat ik daar veel te cynisch voor ben, maar eerder had ze me bij ‘je hebt iemand nodig die echt weet wat je doormaakt en hoe je je beter kunt krijgen’, wat Ze plaatste op een commentaarthread over postpartum angst.

Ik heb Dr. M uitgenodigd om te wegen over sommige onderwerpen waar je mensen om hebben gevraagd, te beginnen met postpartum lichaamsbeeld. Ik hoop dat je haar bekwaamheid nuttig vindt.

***

Uw heupen zijn nu objectief breder, terwijl uw onderbuik los en wit is gestreept. klaar met verpleegkunde? Het kan zijn dat je borsten gelijktijdig kleiner en sukkeler zijn. Zelfs je voeten kunnen platter en groter zijn.

Nadat je een baby hebt gekregen, ben je niet wie je was voorheen, fysiek, emotioneel of mentaal. Deze permanente verschuivingen zijn desoriënterend en voor sommigen van ons uitzonderlijk verontrustend.

Waarom?

Voor velen van ons, voordat we een baby hadden, kwam een ​​groot deel van ons zelfrespect uit hoe ons lichaam eruit zag.

Als je zelfrespect voornamelijk gebonden is aan je fysieke uiterlijk, dan gaat het krijgen van een baby met je hoofd knoeien. En het wordt een geweldig geschenk van een kans om opnieuw te evalueren wat er echt toe doet om jou, en wat je echt waardeert.

If, goed lichaam = hoog zelfbeeld

Dan hebben een baby = een laag zelfbeeld

Als dit uw vergelijking is, zijn hier enkele variabelen die de wiskunde kunnen veranderen:

Wat maakt je echt iemand die liefde en bewondering waard is? Wat doen de mensen die veel liefde aan je toe doen? Als je 85 bent, zittend in je schommelstoel, wat wil je dan zeggen dat je beste eigenschappen waren?

Hoe veel meer je cultiveert en let op je geweldige kwaliteiten die een leven lang meegaan, en dat niemand kan wegnemen, hoe veel veiliger je zelfrespect zal zijn.

Oké, Dr. Jessica, ik krijg de hele “hou van jezelf ongeacht dingen”, maar serieus, ik moet iets doen aan het verliezen van dit gewicht!

Rechts.

Er zijn sommige delen van ons lichaam die veranderen op manieren die we op geen enkele manier beheersen – de bekkenbreedte, losse buik, doorhangende borsten, platte voeten – en anderen die we kunnen, net als ons gewicht.

Mensen hebben de neiging om in een van de drie categorieën te vallen wanneer het betrekking heeft op het beheren van hun gewicht:

Rigide, flexibel of chaotisch

Als u rigide bent over uw gewicht, hebt u een geschiedenis van strikte diëten, intensieve trainingsschema’s en kent u uw gewicht op een bepaalde dag tot de exacte ounce. Je hebt misschien een geschiedenis van anorexia gedrag. Velen van ons zien deze rigide stijl niet als ongezond, omdat het zo wordt beloond in onze cultuur.

Als je chaotisch bent over je gewicht, heb je nooit echt in staat geweest om je junkfood -gewoonten te stoppen, je weet dat je veel meer beweging moet krijgen, maar dat doe je niet, en je hebt de schaal al tientallen jaren genegeerd als je gewoon Krijg je kleding van verschillende maat. Je hebt misschien een geschiedenis van bulemisch gedrag. Deze chaotische stijl is beledigd in onze cultuur en leidt tot intense schaamte.

Sommige mensen floppen flop van rigide naar chaotisch gedurende hun hele leven.

Mensen met zowel rigide als chaotische technieken tot hun gewicht lijden aan het goede lichaam = hoge zelfrespectvergelijking. (Zie hierboven.)

Een gezondere techniek voor gewicht, en voor alle dingen in het leven, is een flexibele aanpak.

Om flexibel te zijn, bent u zich bewust van alle dingen over u die waardevol zijn, dus u geeft om een ​​goede gezondheid te behouden, zodat u lang kunt zijn.

Om flexibel te zijn, vind je plezier om voor je gezondheid en je uiterlijk te zorgen, terwijl je er niet ongelooflijk angstig over bent.

Om flexibel te zijn, leef je volgens een 80/20 -regel. Op alle gebieden van het leven, inclusief eten en sporten, voel je je het beste als je 80% van de tijd gezond en productief bent, en laat je 20% van de tijd los.

Dit betekent dat je normaal gesproken je groenten en magere eiwitten eet en absoluut een volle doos melk duds op de films op zaterdag zonder schuldgevoelens opslaat.

Dit betekent dat je graag loopt in plaats van rijden wanneer je kunt, en geen probleem hebt om de hele dag achter je te zitten voor de tv wanneer er een John Hughes Motion Picture Marathon is.

Dus, dames, hier is de take-away in a-twee punch.

1) Werk aan het verkrijgen van uw zelfrespect van kwaliteiten die niets te maken hebben met uw lichaam

2) Werk aan flexibel zijn met uw eten, lichaamsbeweging en algemene zelfzorg, volgens de 80/20-regel.

Wat is je ervaring met je lichaam na de baby? Wat is verrassend moeilijk geweest? Wat heeft u geholpen om met de veranderingen om te gaan? Laat je verhaal achter in de reacties hieronder.

Dr. Jessica Michaelson is een psycholoog met twee zonen, 2 en 4, en een muzikale echtgenoot. Wanneer ze geen stenen verzamelt met haar jongens, besteedt ze haar tijd aan het helpen van nieuwe en verwachte ouders die door de wilde wateren van het nieuwe ouderschap navigeren. Ze werkt privé met ouders in haar Oakland -kantoor of telefonisch en Skype, en leidt lokaal en online oudereducatieworkshops. Naast haarParticuliere praktijk, zij is de oprichter en directeur van Early Parenthood Support, Inc., een team van niet-oordelende ouderschapsadviseurs die ouders over de hele wereld ondersteunen.

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Links

www

ivonzhao

wqydesign

nepri

vyjyz

rjxhv

izqzd

uxudt

scasd

qtjnw

lvrnm

suhqw

ouxar

uiaqj

xceku

xjgjf

ilevi

hfgnc

mltlh

cwwjd

rgpnq

nnirv

iudxs

xcste

qzrdj

prnpa

gcqdq

qgsdb

mqrlb

sqoko