Het kan de meest essentiële test van het leven van een kind zijn. De meesten krijgen het niet.

Het volledig gratis welkomstinfiratieprogramma, evenals zijn partnerhuisbezoekprogramma’s in Los Angeles County, voert zuigelingsvertoningen uit en helpen ouders de hulp bij hun kleintjes. Als u zowel in L.A. County evenals online verwacht, ga dan naar WelkomBabysupport.org om te zien of uw medische faciliteit deelneemt.

Dit korte artikel is republise met toestemming van het gezondheids- en wellnessverslag van Californië.

door Arlene Martínez, California Health and Wellness Report
30 november 2020

Vroege jeugd pleiten, met de steun van essentiële leiders, werken aan het verbreden van ontwikkelingsvertoningen
Alionka Hernandez had een zeurende gevoel er iets mis was met haar 1-jarige zoon, Diego.

Er was zijn all-too-frequente glimlach, de methode die hij zo stil was, evenals precies hoe hij ‘mama’ en ‘Papa’ had gesproken, evenals “Papa” op zes maanden oud – en dan stopte dan een paar maanden later.

Zowel tijd als weer, Diego’s arts ontslagen de zorgen van Hernandez. Tegen de tijd dat Diego echter ging voor zijn check-up van 20 maanden, werd de Oakland-dame gedaan gehoord dat het prima was. In tranen na die afspraak smeekte ze een verpleegster bij de receptie om een ​​andere dokter te zien. De sympathieke verpleegkundige overhandigde haar een tas met programma’s, evenals pamfletten, waaronder een voor een ontwikkelingsscreening, evenals doorverwijzingsprogramma genaamd “Help me groeien”.

Hernandez belde.

Drie maanden later, artsen in het regionale centrum van de East Bay (waar ik me steun hadden, hadden haar) gediagnosticeerd gediagnosticeerd met autisme. Hernandez was in shock evenals zelfs niet duidelijk wat autisme was, maar ze voelde eveneens intense reliëf.

“Ik voelde me depressief, geloven dat hij dit niet zou kunnen doen of dat,” zei ze. “Maar in de loop van de tijd heb ik gezien dat hij zo veel kansen heeft.”

Help me te groeien is een programma van de allereerste 5 associatie van Californië, een organisatie die eind jaren negentig is gevormd om de ontwikkelingsbehoeften van kinderen tijdens de cruciale vroege jaren van het leven aan te pakken. Gelanceerd in Connecticut in 1997, help me in 2005 naar Californië, terwijl ik me assist, groei sinaasappelcounty. Het is nu in ongeveer 30 provincies aanwezig. Help me om werken in de staat te laten groeien om te garanderen dat bepaalde ontwikkelingsvertoningen plaatsvinden wanneer een kind 9 maanden is, 18 maanden en 24 of 30 maanden oud, zoals aanbevolen door gezondheids- en wellness-experts.

Doorgaans worden ontwikkelingsvertoningen uitgevoerd op het kantoor van een dokter, waarbij ouders gestandaardiseerde vragenlijsten invullen die de kinderarts vervolgens beoordelingen. De vragenlijsten helpen artsen te evalueren of kinderen veelvoudig fysiek, gedrag, spraak, cognitieve en andere mijlpalen raken. Maar niet alle pediatrici gebruiken de formele screeningstools, evenals tal van kinderen herfst met de scheuren. Kinderen kunnen eveneens op screeningsbereik missen, inclusief ontoereikende winst toegang tot gezondheids- en wellness-zorg.

Help me te groeien, helpt bij het invullen van hiaten in het ontwikkelingsscreasysteem door screenings zelf te handelen wanneer ze nodig zijn, evenals het verbinden van zowel ouders als kinderen in vereiste voor middelen, evenals programma’s die zowel therapie als andere diensten kunnen bieden. Sommige kinderen voeren vroege startprogramma’s in, die diensten aanbieden aan baby’s, evenals peuters met een handicap die extreem vroeg worden geïdentificeerd, inclusief degenen die complexe medische aandoeningen hebben, zoals cerebrale verlamming.

JAIR Velasco van Oranje werd gediagnosticeerd met het autisme op 25 maanden, dankzij een telefoontje belde zijn moeder op een screeningprogramma. foto met dank aan Gabriela Velasco.
California’s lage screening-tarieven

Omdat er geen uniform rapportagesysteem is bij het patchwork van de California-patchwork van gezondheids- en wellness-zorgprogramma’s, evenals diensten, is het een uitdaging om met zekerheid te vermelden, precies hoe talloze kinderen niet worden gescreend.

Maar de statistieken suggereren dat het nummer verschrikkelijk is. Volgens de gegevensverzamelaar van de federale overheid, hadden slechts ongeveer 1 op de 5 California-kinderen jonger dan 4 jaar alle drie vertoningen in 2019 ontvangen. De 21 procent screeningspercentage van de staat was aanzienlijk onder de nationale mediaan van 33 procent.

Wilt u precies zien hoe moeilijk de vroege identificatie en screeningproces navigeren is? Dit stroomdiagram zal u een idee geven.

Ongeacht de precieze screeningssnelheid zijn deskundigen het erover eens dat tienduizenden kinderen van Californië met ontwikkelingsvertragingen niet worden gediagnosticeerd totdat ze het instellingssysteem raken. Voor kinderen wiens vertragingen te laat worden gedetecteerd, kunnen de vertakkingen levenslang zijn. Dat is sinds de interventies zoals gedrags-, fysieke, evenals de logopedie vaak het meest efficiënt zijn wanneer ze tijdens de peuterjaren zijn gestart.

Miljarden aansluitingen worden gemaakt in de hersenen van een jong kind, aangespoord door interacties met de wereld, evenals mensen om hen heen met aanraking, geluiden, zowel woorden als lied. In feite toont onderzoek tussenN 85 en 90 procent van de hersenverbinding treedt op voordat een kind 3 wordt.

“De allereerste drie jaar duurt voor altijd,” zei Geregelde Verpleegster Sheila Dedrick, Manager van het Ventura-gebaseerde New Parent Resource Centre, onderdeel van het wijk Memorial Health and Wellness System.

Wanneer vertragingen worden betrapt, kunnen diensten het brein van het kind helpen de verbindingen die ontbreken te maken. Omdat kinderen echter ouder worden, is het ‘moeilijker om die hersengewoonten te doorbreken, “zei Heather Little, Systems Director van allereerste 5.

“We identificeren kinderen niet vroeg,” zei Dr. Marti Baum, een kinderarts die de leiding is om me te helpen groeien in het binnenlandse rijk. Dientengevolge, “ze krijgen geen diensten, evenals dat betekent dat ze al achter zijn voordat ze aan de slag gaan.”

Waarom screeningspercentages laag zijn

Er zijn tal van redenen screeningsniveaus zijn laag: artsen zijn overbelast, ouders begrijpen niet om kinderen mee te nemen, gezinnen missen het transport of de wettelijke toestand van het huishouden kunnen de ouders aarzelen om zorg te zoeken. Sommige gezinnen zijn eveneens financieel vastgebonden, evenals gericht op fundamentele overleving, zoals het leveren van voedsel en beschutting voor hun kinderen.

Verschillen in screeningspercentages tussen Black, Latino, evenals witte kinderen spelen eveneens een rol. Een onderzoeksstudie uitgebracht in augustus door de American Academy of Pediatrics Ontdekte zwarte kinderen werd gediagnosticeerd met autismespectrumconditie veel meer dan drie jaar nadat ouders betrekking hadden op hun ontwikkeling.

De onderzoeksstudie merkte op dat 47 procent van de zwarte kinderen met autisme eveneens een intellectuele beperking had vergeleken met 27 procent van de blanke kinderen, die werden getest, evenals gediagnosticeerd veel eerder. Structureel racisme, vooroordelen, onderwijs en inkomsten spelen waarschijnlijk een functie in de ongelijkheden, suggereert de onderzoeksstudie.

Voor Carolina Navarro evenals haar zoon, werd Eduardo Loza, ontwikkelingsverschuiving vertraagd vanwege een combinatie van dingen. Er was de taalbarrière (de belangrijkste taal van Navarro is Spaans), die niet door haar dokter wordt gehoord (hij richtte haar zorgen over precies hoe weinig haar peuter sliep door slaapgeneeskunde te voorschrijven), evenals haar huis in de hoge woestijn van haar huis in de hoge woestijn van San Bernardino is verre van hulpbronnen.

Eduardo’s gewoonten hadden betrekking op zijn moeder. Hij sliep slechts vier uur per dag en zou dingen opnieuw doen als urenlang rond een tafel lopen. Hoewel hij sprak voordat hij 1-detailing feiten werd gedraaid over het zonnestelsel, evenals planeten – het was geen terug-en-weer gesprek. In feite denkt Navarro zijn geavanceerde toespraak en fotografisch geheugen het moeilijker om iemand te laten luisteren naar haar zorgen dat er iets mis kan zijn.

Toen Eduardo 14 maanden draaide, begon Navarro agressief op zoek naar hulp. Het duurde meer dan een jaar om hem te bemachtigen om sinds de wachtlijst een slaapdeskundige te zien, zei ze. Uiteindelijk duurde het de betrokkenheid van haar persoonlijke verzekeraar, de slaapspecialist, een regionaal centrum als allereerste 5 om de diagnose te krijgen.

Op 3-jarige leeftijd werd Eduardo gediagnosticeerd met autisme, interessesortage hyperactiviteitstakte en lage schildklierfunctie.

Daarna was Navarro in staat om hulp te monteren: zowel gedrags- als spraaktherapeuten, leraren, evenals andere ouders om begeleiding van te zoeken.

“Het is een heel team,” zei Navarro. “Ze maken een enorm verschil.”

Vandaag droomt Jair van het zijn van ingenieur. foto met dank aan Gabriela Velasco.
Een duw voor oplossingen

Er zijn aanwijzingen dat minder kinderen tot nu toe vroege ontwikkelingsvertoningen in 2020 hebben gekregen, vanwege de pandemie. Er zijn minder bezoeken van de persoonsartsen over het bestuur geweest.

Maar de inspanning om veel meer kinderen te laten screeniseerd op ontwikkelingsvertragingen gaat verder. Het hebben van een gouverneur die “het” krijgt “is enorm, beetje gezegd. Gavin Newsom, die heeft geleerd dat hij dyslectisch was in de vijfde klas, heeft een vroege jeugdzorg gemaakt, evenals het uitbreiden van het Pre-K Education Focal-beleid, hoewel de pandemie die plannen vertraagde. Hij moest bijvoorbeeld $ 159 miljoen afsluiten van een geplande voorschoolse uitbreiding voor 20.000 kinderen.

“De hele administratie en wie hij heeft aangesteld, heeft in staat geweest om een ​​vinger te houden op de erkenning van precies hoe essentieel het is voor de langdurige economische gezondheid en welzijn van Californië,” zei weinig.

Een moeilijkheid bij het uitbreiden van hulp die ik groeit, is de methode die het wordt gefinancierd – door een tabaksbelasting, die eveneens zeer eerste ondersteunt. Er zijn minder mensen aan het roken, wat betekent dat er steeds afnemende hulpbronnen.

Sarah Crow, het allereerste 5-centrum voor het algemeen directeur van kinderen, zei Assist Me Grow heeft Saviverse bij het gebruik van partnerschappen en financieringspartners die de waarde in het werk zien.

De eerste vijf zouden graag willen zien dat ik in elke provincie groei, hoewel dat mogelijk niet haalbaar is vanwege de financieringsbeperkingen.

Baum, op basis van de in de binnenlandse Empire, zei dat ze wenst dat ze me een helper zou kunnen laten groeien op elke telefoonpaal in de staat. In plaats daarvan werkt de organisatie om H te verzendenOBE een kaart met de ouders van elke pasgeborene gedrukt met een nummer om te bellen om 9, 18 te instellen, evenals 24 of 30 maanden.

Help me en zijn partners zijn eveneens werken om het gegevensverzamelingsproces voor artsen en medische kantoren te stroomlijnen, zodat ze veel betere ontwikkelingsvertoningen kunnen verbeteren. Evenals ouderlijke advocaten werken in gemeenschappen in Californië om het woord uit te halen.

Jair’s Mother, Gabriela Velasco, maakt publieke aankondiging video’s over autisme in het Spaans. foto met dank aan Gabriela Velasco.
Gabriela Velasco of Orange is een van die voorstanders. Haar zoon, Jair, werd gediagnosticeerd met het autisme op 25 maanden, dankzij een telefoontje die ze maakte om me te helpen groeien. In die tijd nam niemand de bezorgdheid die ze had over de gewoonten van haar zoon serieus, waaronder haar moeder.

Nu 12 jaar later droomt Jair van het zijn van een ingenieur. Als MAMMY Evenals Me Health and Wellness-leraar bij Moms Orange County, voelt Velasco gezegend om andere ouders te kunnen lopen met wat hun donkerste dagen kan zijn. Zelfs haar moeder, die bij het ontslagen van Jair’s autisme, de openbare dienstverlening aankondigt over de conditie in het Spaans.

“Ik wil dat ouders weten, nooit opleveren omdat het een dorp gaat nemen,” zei Velasco. “We kunnen het samen maken.”

Terug in Oakland, Alionka Hernandez’s Child Diego is nu 9 jaar oud en in de vierde klas. Hij houdt ervan om te lezen, te tekenen en zijn eigen films te filmen. Hij praat over het maken van tekenfilms wanneer hij ouder wordt, evenals mentor zwemlessen voor kinderen met een handicap – het water heeft hem altijd kalmeerden, zei Hernandez.

“Ik heb zoveel om dankbaar voor te zijn,” zei ze.

Dit korte artikel verscheen erg eerst op het gezondheids- en wellness-rapport van Californië en wordt hier opnieuw gepubliceerd onder een innovatieve commons-licentie.

Deel dit:
Klik om te delen op Twitter (opent in nieuw venster)
Klik om te delen op Facebook (opent in nieuw venster)

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Links

www

ivonzhao

wqydesign

nepri

vyjyz

rjxhv

izqzd

uxudt

scasd

qtjnw

lvrnm

suhqw

ouxar

uiaqj

xceku

xjgjf

ilevi

hfgnc

mltlh

cwwjd

rgpnq

nnirv

iudxs

xcste

qzrdj

prnpa

gcqdq

qgsdb

mqrlb

sqoko