Kun je ouderschap burn-out ervaren?

Delen is zorgzaam!

Delen

Tweet

Delen

Als je een ouder bent, heb je waarschijnlijk op een bepaald moment ervaren parenting burn-out. Je weekendjes weg van het werk kunnen worden gevuld met activiteiten voor je kinderen van sportspellen, om data te spelen, en zelfs zondagsschool. Tussen alles wat er kan zijn die je hebt met een 2-jarige gooien van een humeur-tantrum en onderhandelingen over hoe je je kinderen naar bed krijgt.

Als je de hele week werkt, lijkt het misschien alsof je nooit een moment krijgt om je hersenen van het werk te schakelen, en als je een verblijf thuis bent, kan het voelen alsof je aan de oproep 24 / 7. Op een gegeven moment kan de opbouw van opvoedingsverantwoordelijkheden ons een muur laten raken. Talloze ouders hebben nu deze interne druk om een ​​superheld te zijn en om het allemaal te doen. Wees een baas en een ouder tegelijkertijd tijdens het koken elke maaltijd gedurende de week en zo sociaal te blijven in de avonden. Al deze druk en verantwoordelijkheden kunnen je het gevoel geven dat je je geest verliest.

Ouderschap Burnout is echt, maar zijn de diensten om u te helpen uw balans te vinden. Om u te helpen omgaan met de spanning die afkomstig is van het ouderschap, heb ik de tekenen schetsen die u Burnout kunt ervaren, en hoe u ze kunt oplossen.

Je vermogen om je te concentreren: specifiek op het werk taken zoals je vroeger. Wanneer u Burnout ondervindt – kan dit veranderen in chronische spanning die kan leiden tot een gebrek aan mentale duidelijkheid en andere cognitieve kwesties.

Besturing verliezen: het gevoel alsof je nul controle hebt over elke uitkomst, en praktisch alsof je nooit een zegje hebt in wat er in je dagelijkse leven gebeurt.

Gevoel alsof je nooit genoeg doet: tussen je eigen opvoeding instincten en alles wat je in artikelen leest, je hebt misschien het gevoel dat er altijd een nieuwe vorm van ouderschap is die je niet helemaal goed hebt.

Gebrek aan het gevoel: voelen alsof je geen vooruitgang boekt met de doelen van je eigen leven buiten een ouder zijn.

Een verlies van energie: voelen alsof je nooit energie hebt om te socialiseren, of zelden energie ervaren. Constante uitputting is een ongelooflijk duidelijk teken van burnout- en het kan een mix zijn van fysieke, mentale en emotionele vermoeidheid.

Nooit beloond voelen: Ouderschap kan een ondankbare baan zijn. Dit kan je laten voelen alsof je wordt genomen voor gegeven of dat al je inspanningen niet worden herkend.

Geen ruimte voor zelfzorg: het niet maken van zelfzorg of “mij” een prioriteit.

Irriteerbaarheid en frustratie: extra geïrriteerd voelen en een kort humeur met uw kinderen en echtgenoot ervaren.

Stappen die u kunt nemen om uw burn-out om te keren:

Streef niet naar perfectie: proberen ideaal te zijn op alles is zelfdestructief en stelt jezelf in voor mislukking. Je hebt misschien altijd het gevoel dat je de beste manier nooit doet, en dat is goed. Veel van ons zetten zo’n focus op ideaal omdat we bang zijn om te falen als ouders. In plaats daarvan, focus op je best doen

Prioriteit geven aan uw mentale en fysieke welzijn: zorg ervoor dat u gedurende de dag niet-onderhandeling gedurende de dag maakt, zoals het maken van tijd om te trainen, voedt de dichtheid van voedingsstoffen en krijgt u voldoende slaap. Ook pauzes in de werkdag nemen om wandelingen door het blok te lopen, of opstaan ​​om je benen uit te rekken.

Neem een ​​pauze: meestal wanneer u Burnout ervaart – u bent overwerkt, overbelast, en uw mentale capaciteit bereikt. Het klinkt misschien eng om een ​​pauze te nemen wanneer er nooit het einde lijkt te zijn dat ouderlijke taken, maar de resultaten kunnen een aanzienlijke impact maken op het omkeren van uw gevoelens van burn-out. Tijd voor jezelf nemen voor een snelle yogales om je geest opnieuw in te stellen, los te maken van verantwoordelijkheden kan je helpen terug te komen naar je ouderschap mindset met veel meer vertrouwen en helderheid. Dit kan ook de ideale tijd zijn om uw passies en creativiteit te herontdekken. Laat je partner de kinderen zien terwijl je helemaal vrij bent voor een klas of zelfs een babysitter huurt als je verbinding wilt maken met je partner op een datumnacht.

Luister naar je lichaam: neem je mentaal of fysiek vermoeid, neem je een pauze. Probeer niet om door deze signalen te werken en te werken, geeft je lichaam je. Als u frequente hoofdpijn of buikpijn ervaart, kunnen deze manifestaties zijn van stress.

Gereed georganiseerd: door wat tijdbeheer en projectmanagementsystemen op zijn plaats te zetten, kan uw dag veel meer gestructureerd worden die kan leiden tot minder gevoelens van constante stress. Ik weet dat het moeilijk kan zijn om het routin te volgenES Toen kinderen de hele dag consistente behoeften hebben die plotseling kan veranderen, maar een soort van hulp kan helpen, kan je je veel meer samenvoegen voelen.

Met deze suggesties kunt u beter begrijpen hoe u kunt herkennen wanneer u het Parenting Burnout ervaart, en hoe u het kunt omkeren! Wat kun je vandaag doen om je geest opnieuw in te stellen en veel meer balans te brengen in je leven?

Over de auteur: Dr. Tenisha White

Verwante tekenen die u overmatige vermoeidheid ervaart

Dr. Tenisha White is een medische psycholoog bij Claritychi.com. In 2005 verdiende ze haar eerste masterdiploma in de counseling van de geestelijke gezondheid bij Loyola University New Orleans. In 2010 keerde Dr. White terug naar huis naar Chicago om haar doctoraat diploma aan te gaan aan de Chicago School of Professional Psychology, waar ze een tweede masterdiploma behaalde in medische psychologie en doctoraat graad in medische psychologie in 2016.

Dr. White heeft ervaring met het aanbieden van individueel, familie, koppels en groepstherapie voor een breed scala aan individuen met diverse achtergronden. Dr. White’s gebieden van medische focus omvatten aanpassingskwesties, stemming en angststoornissen, academische problemen, gezinsproblemen, relatieproblemen en gedragsproblemen. Ze heeft een toewijding om bij de Gemeenschap bij betrokken te zijn en heeft workshops aangeboden voor communautaire programma’s en werkgevers, waaronder spanningsbeheer, conflictoplossing, verbetering van de communicatievaardigheden, het begrijpen van depressie en het ontwikkelen van effectieve copingvaardigheden.

Link naar dit bericht: kunt u opvoeden van ouderlijke burn-out?

5/5

(1 beoordeling)

Delen is zorgzaam!

Delen

Tweet

Delen

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Links

www

ivonzhao

wqydesign

nepri

vyjyz

rjxhv

izqzd

uxudt

scasd

qtjnw

lvrnm

suhqw

ouxar

uiaqj

xceku

xjgjf

ilevi

hfgnc

mltlh

cwwjd

rgpnq

nnirv

iudxs

xcste

qzrdj

prnpa

gcqdq

qgsdb

mqrlb

sqoko